SUA: Creste numarul cererilor de ajutor de somaj

Numarul americanilor care au semnat cereri iniţiale de ajutor de somaj a crescut neasteptat in saptamana anterioara, ceea ce ar putea semnala ca firmele nu au incredere in sustenabilitatea revenirii economice, relateaza Bloomberg.
Numarul cererilor a crescut in saptamana ce s-a incheiat la 30 ianuarie la 480.000, de la 472.000 in saptamana precedenta, arata datele publicate de Departamentul Muncii. Numarul total de persoane care au colectat ajutoare de somaj a stagnat, ca si numarul celor care au solicitat prelungirea perioadei de piata, potrivit NewsIn.

Economistii estimau ca numarul cererilor va scadea la 455.000, de la nivelul raportat iniţial pentru saptamana precedenta, de 470.000, potrivit unui sondaj Bloomberg. Estimarile au variat intre 420.000 si 480.000.

Rata somajului, care a atins deja 10%, va continua sa afecteze nivelul cheltuielilor de consum din SUA, limitand cresterea economica. Fara castiguri suplimentare din vanzari, companiile vor fi nevoite sa reduca in continuare costurile, limitand numarul de angajaţi, pentru a susţine profiturile.

"Companiile amana pur si simplu angajarile cat mai mult posibil", a comentat Richard DeKaser, economist in cadrul Woodley Park Research.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câini antrenați pentru a depista persoanele cu COVID-19
Setari Cookie-uri