Grupul olandez de servicii financiare ING intentioneaza sa concedieze 500 de angajati si sa externalizeze circa 2.200 de posturi din statele Benelux, majoritatea din domeniul IT si al operatiunilor bancare, transmite Reuters, citat de Mediafax. Potrivit unui comunicat, ING, grup ce include una dintre primele cinci companii de asigurari din Europa, restructurarea va permite economisirea, anual, incepand din 2008, a circa 190 milioane de euro. Reprezentantii grupului au afirmat ca negociaza delocalizarea posturilor din IT si operatiunile bancare, fara a oferi insa detalii.

De asemenea, ING nu va prelungi contractele a circa 1.400 de angajati din strainatate. Concedierea celor 500 de salariati survine operatiunii din luna iulie, cand ING a renuntat la 450 angajati din cadrul diviziilor IT din statele Benelux. "Aceste actiuni fac parte din strategia ING de reducere a costurilor si de imbunatatire a eficientei companiei, pentru a-si pastra pozitia competitiva, in special pe pietele Benelux, ajunse deja la maturitate", a declarat Eli Leenaars, membru al consiliului de conducere a grupului, responsabilul diviziilor de operatiuni IT si retail bancar.

Masurile ING se inscriu in tendintele actuale ale marilor companii. In luna septembrie, reaminteste Mediafax, banca olandeza ABN AMRO a convenit sa plateasca 1,8 milioane euro unor firme care sa se ocupe cu administrarea sistemelor informatice. Actiunea ABN va duce la concedierea a 1.500 de salariati si transferarea a 2.200 de angajati catre companiile de IT angajate.