Totodata, datoria financiara neta a fost de 51 miliarde euro, in crestere cu aproximativ un miliard euro comparativ cu valoarea inregistrata la finalul anului 2008.

"Veniturile pe 2009 au beneficiat de schimbarea metodei folosite pentru consolidarea companiei Endesa (de la consolidare proportionala la consolidare in linie completa) la sfarsitul lunii iunie 2009. In 2008, rezultatele companiei spaniole au fost consolidate pentru intregul an financiar pe baza unei proportii de 67,05%", se arata intr-un comunicat al Enel.

Grupul avea la sfarsitul anului trecut 81.208 de salariati, fata de 75.981, cati erau la sfarsitul anului 2008.

"Beneficiile aduse de cresterea internationala finalizata si procesul de consolidare si integrare care a urmat au permis Grupului sa-si imbunatateasca considerabil rezultatele operationale in comparatie cu anul trecut, in ciuda contextului economic nefavorabil care a determinat o scadere generala in ce priveste cererea de electricitate, in special in Europa. In plus, ne continuam politica de scadere a gradului de indatorare care ne va permite sa atenuam efectul achizitionarii Endesa si sa ne mentinem angajamentul de a reduce datoria financiara consolidata la 45 miliarde euro pana la finele anului", a declarat spus Fulvio Conti, directorul general executiv al Enel.

Enel este cea mai mare companie energetica din Italia si cea de-a doua companie de utilitati din Europa, fiind listata din 1999 la bursa din Milano. Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice din Romania, dupa preluarea pachetului majoritar la cele trei companii de distributie si furnizare de energie din regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia Sud.

In prezent, operatiunile Enel in Romania sunt dezvoltate prin Enel Energie Muntenia si Enel Energie - pentru furnizarea de electricitate, si Enel Distributie Muntenia, Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea care gestioneaza reteaua de energie pentru cele trei regiuni