Gigantul american Kraft Foods, care a achizitionat Cadbury la finalul lunii ianuarie pentru 19 mld. dolari, a anuntat ca va inchide fabrica producatorului britanic de dulciuri din apropiere de Bristol, peste 400 de angajati urmand sa isi piarda locurile de munca, informeaza Times Online.
Fabrica din Somerdale, in apropiere de Bristol, urmeaza sa isi inceteze productia. Cadbury a intentionat sa renunte la aceasta unitate de productie in 2010, in conditiile in care a mutat o parte din facilitati in Polonia. Insa, oficialii Kraft au subliniat in septembrie 2009, intr-o declaratie facuta actionarilor Cadbury, ca fabrica isi va continua activitatea.

Disponibilizarile vor avea loc in perioada martie-iunie 2010. Kraft nu a luat inca nicio masura pentru a pastra angajatii, concedierile urmand sa aiba loc in conformitate cu planul stabilit.

“Kraft a dat dovada de lipsa de responsabilitate. Multi dintre angajati si-au pus sperantele in declaratiile managementului Kraft si acum urmeaza sa isi piarda locurile de munca”, declara Jennie Formby, reprezentant Unite.

Dupa 24 de ore de la preluarea controlului asupra Cadbury, Kraft a concediat trei executivi de top din cadrul producatorului britanic - Todd Stitzer, director general, Roger Carr – presedinte si Andrew Bonfield – director financiar.

Desi producatorul Dairylea nu a oferit detalii in privinta planurilor sale pentru locurile de munca din cadrul Cadbury, compania intentioneaza sa economiseasca 675 mil. dolari in urmatorii trei ani, sugerand faptul ca disponibilizari masive ar putea avea loc in structura Kraft si Cadbury.

Consumatorii britanici considera ca producatorul american ar putea influenta gustul si aspectul produselor Cadbury, printre care se regasesc brandurile Daily Milk si Crunchie. Cateva mii de consumatori au protestat impotriva achizitiei Cadbury de catre conglomeratul american, cu toate ca peste jumatate din actiunile companiei britanice erau detinute de investitori americani.

Irene Rosenfeld, directorul general si presedintele Kraft, a subliniat faptul ca preluarea Cadbury va avea efecte pozitive asupra locurilor de munca din Marea Britanie. Dupa incheierea negocierilor, Rosenfeld a declarat pentru The Times ca primele joburi la care va renunta vor fi cele administrative.

Cadbury a anuntat la finalul lunii ianuarie ca a acceptat oferta de preluare in valoare de 19,44 mld. dolari din partea Kraft, decizie care pune capat unei perioade de independenta de aproape 200 de ani pentru cel mai popular producator de dulciuri din Marea Britanie. Sah mat: Kraft cumpara Cadbury. Ce se va intampla cu afacerile din Romania?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri