Planul dezvaluit de agentia Dow Jones, care citeaza doua surse apropiate acestui proiect, vizeaza restructurarea datoriei de 22 miliarde dolari a Dubai World. Oferta pe care compania urmeaza sa o faca creditorilor ar putea fi garantata de stat, dar nu implica plata unor dobanzi.

Pe de alta parte, un purtator de cuvant al ministerului de finante din Dubai a declarat, dupa inchidera sedintei de tranzactionare, ca emiratul nu a facut inca o propunere creditorilor pentru restructurarea datoriei Dubai World, scrie NewsIn.

Potrivit Reuters, un plan alternativ, ar viza plata integrala a datoriilor catre creditori, prin plata directa a 60 de centi la dolar in cadrul ofertei, in timp ce restul de 40 centi ar putea fi rambursati sub forma de active ale dezvoltatorului imobiliar Nakheel, dar fara garantii guvernamentale si, de asemenea, pe termen de sapte ani.

Criza datoriei Dubai World pericliteaza viitoarele investitii in emirat

Secretarul englez pentru afaceri, Peter Mandelson, a spus duminica ca modul in care Dubaiul va reusi sa treaca peste criza datoriei conglomeratului Dubai World va afecta abilitatea emiratului de a atrage viitoare investitii, relateaza Reuters.

"Dubaiul trebuie sa fie constient de faptul ca felul in care rezolva actualele probleme va avea un impact mare asupra brandului Dubai, asupra reputatiei si a modului in care isi va conserva investitiile straine in viitor", a spus Mandelson unui grup de oameni de afaceri britanici, la o intalnire care a avut loc in emirat.

Dubai World a zdruncinat pietele financiare in 25 noiembrie anul trecut, cand a anuntat ca vrea sa ceara o amanare a platii unei datorii de 26 miliarde dolari. Compaia a evitat incapacitatea de plata in cazul unei serii de obligatiuni islamice, de 4,1 miliarde dolari, emise de subsidiara Nakheel, gratie unui acord de finantare din partea emiratului rival Abu Dhabi.