Criza din Grecia ar putea reforma pactul de stabilitate din UE

Comisarul european pentru energie, germanul Günther Oettinger, a evocat in presa germana ipoteza unei reforme a pactului de stabilitate al Uniunii Europene, in conditiile crizei bugetare a Greciei, relateaza publicatia belgiana L'Echo.
"Statele UE trebuie sa inceapa sa-si reduca deficitele in 2011. Daca refuza, pactul de stabilitate trebuie sa fie modificat astfel incat institutiile europene sa poata interveni mai bine in ceea ce priveste politicile nationale. Stabilitatea euro trebuie sa fie garantata", a afirmat Oettinger, in Welt am Sonntag, potrivit NewsIn.

Comisarul, fost sef al guvernului landului Baden-Württemberg, estimeaza ca "lectia cea mai importanta a situatiei Greciei este ca statele din UE trebuie sa acorde mai multa atentie banului public si dezvoltarii unei noi structuri bugetare".

El a avertizat ca situatia actuala nu mai este sustenabila, in conditiile in care "datoriile publice explodeaza si o valoare mai mare a datoriei este sustinuta de un numar de contribuabili din ce in ce mai mic".

Comisia Europeana a anuntat vineri noi propuneri pentru a supraveghea mai bine politicile economice ale statelor din zona euro si pentru a imbunatati coordonarea acestora, in urma crizei bugetare din Grecia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri