Comisarul european pentru energie, germanul Günther Oettinger, a evocat in presa germana ipoteza unei reforme a pactului de stabilitate al Uniunii Europene, in conditiile crizei bugetare a Greciei, relateaza publicatia belgiana L'Echo.
"Statele UE trebuie sa inceapa sa-si reduca deficitele in 2011. Daca refuza, pactul de stabilitate trebuie sa fie modificat astfel incat institutiile europene sa poata interveni mai bine in ceea ce priveste politicile nationale. Stabilitatea euro trebuie sa fie garantata", a afirmat Oettinger, in Welt am Sonntag, potrivit NewsIn.

Comisarul, fost sef al guvernului landului Baden-Württemberg, estimeaza ca "lectia cea mai importanta a situatiei Greciei este ca statele din UE trebuie sa acorde mai multa atentie banului public si dezvoltarii unei noi structuri bugetare".

El a avertizat ca situatia actuala nu mai este sustenabila, in conditiile in care "datoriile publice explodeaza si o valoare mai mare a datoriei este sustinuta de un numar de contribuabili din ce in ce mai mic".

Comisia Europeana a anuntat vineri noi propuneri pentru a supraveghea mai bine politicile economice ale statelor din zona euro si pentru a imbunatati coordonarea acestora, in urma crizei bugetare din Grecia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri