GarantiBank Turcia, banca mama a sucursalei locale GarantiBank, a inregistrat in 2009 un profit net de 1,45 miliarde euro, in crestere cu 60% fata de anul 2008, in timp ce activele bancii au avansat cu 17%, pana la 54,2 miliarde euro.
Nivelul creditelor cash si non-cash acordate de GarantiBank Turcia anul trecut a fost de peste 32 miliarde euro, rentabilitatea medie a activelor bancii fiind de 2,9%, iar rentabilitatea medie a capitalurilor proprii plasandu-se la nivelul de 27% in 2009, potrivit unui comunicat de presa transmis de banca.

„Am incheiat acest an dificil cu rezultate foarte bune, care au la baza o structura solida si lichida a activelor si pasivelor. Am continuat sa sprijinim economia prin activitatea de creditare si ne-am pastrat increderea in economia nationala, chiar si in perioada dificila de criza. Datorita acestei abordari, GarantiBank nu numai ca a obtinut rezultate excelente intr-o perioada economica dificila, dar a incheiat anul trecut pe o pozitie mai solida si cu o cota de piata in crestere”, a declarat Ergun Özen, CEO al GarantiBank Turcia.

GarantiBank Romania a inregistrat o tendinta de crestere similara cu cea a bancii mama in ceea ce priveste evolutia activelor. La sfarsitul anului 2009, activele totale au ajuns la 830 milioane euro, un nivel aproape dublu fata de cel inregistrat in 2008. In acelasi timp, totalul creditelor acordate de sucursala locala a crescut pana la 550 milioane de euro, cu peste 50% comparativ cu anul 2008.

Numarul de clienti ai GarantiBank Romania a crescut de peste trei ori fata de sfarsitul anului 2008, ajungand la aproape 150.000 in 2009. In prezent, GarantiBank Romania detine o retea de 51 de unitati, 100 de bancomate (ATM-uri) si aproximativ 5.000 de dispozitive pentru plata cu cardul (POS-uri).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si