Inflatia anuala din Bulgaria a atins in ianuarie cel mai scazut nivel din ultimele 15 luni, in pofida unei cresteri lunare semnificative, determinata de avansul sezonier al preturilor anumitor alimente, informeaza Mediafax.

Comparativ cu ianuarie 2004, principalele preturi de consum au crescut cu 3,4 la suta, cel mai mic avans inregistrat dupa octombrie 2003. Pe de alta parte, in raport cu luna precedenta, inflatia a atins 0,8 la suta, pe baza unei cresteri de 1,3 la suta a preturilor alimentelor, in special la legume - 7,9 la suta. "Cresterea preturilor legumelor este tipica pentru acest sezon", a declarat Radka Kanova, responsabilul pentru calcularea inflatiei de la Biroul National de Statistica.

Totodata, costurile produselor nealimentare si ale serviciilor s-au majorat cu 0,2 la suta, respectiv 0,6 la suta. Guvernul bulgar a estimat ca in acest an inflatia nu va depasi 3,5 la suta.

Inflatia, un indicator-cheie in procesul de aderare la zona euro, programata pentru anul 2009, se situeaza la un nivel mult redus fata de cel din Romania, respectiv 9,3 la suta pentru anul 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri