Potrivit lui Junker, guvernul grec s-a declarat de acord sa ia masuri suplimentare pentru a reduce deficitul bugetar daca "pana in 16 martie" se va dovedi ca executivul elen "nu va putea atinge obiectivele anuntate", in special reducerea deficitului bugetar de la 12,7% din PIB in 2009 la 8,7% in acest an.

In 16 martie va avea loc o prima evaluare a implementarii programului de economii bugetare de catre Grecia, potrivit NewsIn.

Aceste noi masuri ce ar trebui adoptate "implica atat o scadere a cheltuielilor, cat si o majorare a veniturilor", a mai spus Junker.

Decizia forumului ministrilor de finante din zona euro a fost sugerata inaintea reuniunii de un purtator de cuvant al executivului european, Amadeu Altafaj. "Un prim raport ar trebui sa fie disponibil la jumatatea lui martie. Ar trebui sa ne permita sa facem o evaluare mai aprofundata a masurilor propuse de catre autoritatile grecesti", afirma Altafaj.

Criza din Grecia ar putea reforma pactul de stabilitate din UE. Citeste si despre cat de mari sunt riscurile pentru Romania dupa criza din Grecia.