Barclays Plc, cea de-a doua banca din Marea Britanie, a anuntat ca profitul net s-a dublat in 2009, depasind estimarile analistilor, sustinut de divizia bancara de investitii si de un castig de 6,33 miliarde lire din vanzarea unor active, relateaza Wall Street Journal (WSJ).
Profitul net a crescut in 2009 la 9,39 miliarde lire sterline, de la 4,38 miliarde in anul precedent, conform NewsIn.

Barclays a inregistrat in perioada analizata un castig unic de 6,33 miliarde lire din vanzarea diviziei Barclays Global Investors, catre BlackRock Inc.

Profitul net din al patrulea trimestru a crescut la 6,66 miliarde lire, de la 557 milioane lire in aceeasi perioada din 2008.

"Rezultatele arata ca Barclays a trecut cu succes prin recesiune", a declarat Richard Hunter, analist in cadrul Hargreaves Lansdown Stockbrokers. "Cu sau fara vanzarea de active, cifrele sunt extrem de impresionante".

In ceea ce priveste primele, banca a anuntat ca a acordat in total 2,7 miliarde lire pentru performantele din 2009, insa directorul executiv, John Varley, si presedintele Robert Diamond au renuntat la recompensele pe care le-ar fi primit pentru contributiile aduse la rezultatele puternice ale bancii.

Cele mai bune performante au fost inregistrate de divizia Barclays Capital, in cadrul careia profitul a avansat in 2009 cu 89%, la 2,46 miliarde lire.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Parteneriat surpriza pe piata criptomonedelor: Ce banca intra in joc?