Premierul grec George Papandreou a declarat ca Grecia este gata sa semneze un contract cu Rusia pentru construirea sectiunii grecesti a conductei South Stream, relateaza Ria Novosti.
Declaratia vine dupa o intalnire intre premierul grec si omologul sau rus, Vladimir Putin, ce a avut loc la Moscova, potrivit NewsIn.

"Suntem gata sa semnam contractul si sa punem bazele unei companii mixte ruso-grecesti", a afirmat Papandreou. Grecia s-a alaturat proiectului South Stream in 2008.

South Stream ar urma sa aduca gaz din Rusia catre Europa pe sub Marea Neagra, ocolind Ucraina, tara aflata in mod frecvent in conflict cu Rusia in dosare energetice. Una din mizele South Stream consta si in inlaturarea proiectului concurent Nabucco, in care este implicat si Romania, ce ar urma sa aduca gaz din Marea Caspica ocolind Rusia, pentru a scadea dependenta europeana de gaz rusesc.

Papandreou a mai spus ca nu vede niciun obstacol pentru construirea conductei petroliere Burgas-Alexandroupolis, atat timp cat respecta normele ecologice.

Burgas-Alexandroupolis este un proiect planificat de Rusia, Grecia si Bulgaria, pentru a transporta petrol din Rusia si din zona Caspica, din portul bulgar Burgas, de la Marea Neagra, pana in portul grec Alexandropoulis, de la Marea Egee.

De la inceputul anului, Ungaria a anuntat ca va semna acordul privind infiintarea unei companii mixte in vederea construirii tronsonului unguresc al South Stream.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bursa de Valori Bucuresti, cea mai mare crestere din lume in 2019