Grupul financiar olandez ING a afisat o pierdere neta de 712 milioane euro pentru al patrulea trimestru din 2009, rezultat mai bun decat cel din aceeasi perioada a anului precedent, dar mult sub estimari, in conditiile slabei performante din asigurari, potrivit AFP.
In ultimul trimestru din 2008, ING a inregistrat o pierdere neta de 3,71 miliarde euro.

Pierderea, ce a provenit in principal din divizia de asigurari a grupului, este de doua ori mai mare decat estimau analistii, care se asteptau la un rezultat negativ de doar 323 milioane euro, anunta NewsIn.

Divizia bancara a fost profitabila, generand un castig inainte de taxe de 132 milioane euro, insa divizia de asigurari a inergistrat o pierdere de 47 milioane euro.

"Conditiile din piata s-au ameliorat treptat in cursul anului 2009, iar impactul negativ al volatilitatii din piete a fost mult mai slab in al patrulea trimestru decat in perioada similara a anului precedent", a declarat directorul executiv al grupului, Jan Hommen.

Pentru intregul an 2009, ING a inregistrat o pierdere neta de 935 milioane euro, dupa pierderile de 729 milioane euro raportate pentru 2008.

Grupul olandez, care a anuntat pe 26 octombrie 2009 ca isi va separa activitatile, pentru a vinde divizia de asigurari, a anuntat ca a incheiat prima fata a programului de "reaxare pe activitatile de baza".

"Anul 2010 va fi unul de tranzitie si nu va fi lipsit de provocari, in contextul in care vom lucra la separarea operatiunilor bancare de cele de asigurari", a mai spus Hommen.

Rezultatele din ultimul trimestru au inclus suma de 930 milioane euro achitata statului olandez, pentru garantarea portofoliului ipotecar. De asemenea, grupul si-a majorat provizioanele cu 19%, la 686 milioane euro.
Grupul olandez este prezent pe piata romaneasca printr-o sucursala bancara, precum si prin afaceri de asigurari si pensii private.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri