"Premierul Boiko Borisov s-a intalnit cu presedintele Consiliului de Administratiei al Gazprom, Aleksei Miller, pentru a discuta cu el despre proiectul South Stream si despre noi contracte de livrare a gazului natural, care vor fi semnate intre cele doua parti", potrivit unui comunicat, citat de NewsIn.

Evocand tarifele actuale de tranzit al gazului, Borisov a cerut revizuirea lor in cadrul proiectului South Stream, pentru ca Bulgaria sa nu "sufere un prejudiciu financiara", potrivit documentului, care nu precizeaza ce tarif a propus Sofia.

Miller s-a intalnit si cu presedintele bulgar Gheorghi Parvanov, cu care a examina posibilitatea ca cele doua tari sa semneze contracte care sa permita livrarea de gaz fara intermediari.

Proiectul South Stream vizeaza sa aduca gaz rus in Uniunea Europeana ocolind Ucraina. O parte a conductei va trece pe fundul Marii Negre. Lungimea acestui tronson va fi de circa 900 de kilometri, iar adancimea la care se va afla va fi peste doi kilometri.

Pentru a contrui tronsonul terestru al gazoductului, partea rusa a semnat acorduri interguvernamentale cu Bulgari, Serbia, Ungaria, Grecia si Slovenia si intentioneaza sa semneze unul si cu Austria.