Premierul bulgar Boiko Borisov i-a cerut directorului Gazprom, Aleksei Miller, sa revizuiasca in crestere tariful pentru tranzitul gazului rus transportat pe teritoriul Bulgariei prin gazoductul South Stream, a anuntat biroul de presa al Guvernului.
"Premierul Boiko Borisov s-a intalnit cu presedintele Consiliului de Administratiei al Gazprom, Aleksei Miller, pentru a discuta cu el despre proiectul South Stream si despre noi contracte de livrare a gazului natural, care vor fi semnate intre cele doua parti", potrivit unui comunicat, citat de NewsIn.

Evocand tarifele actuale de tranzit al gazului, Borisov a cerut revizuirea lor in cadrul proiectului South Stream, pentru ca Bulgaria sa nu "sufere un prejudiciu financiara", potrivit documentului, care nu precizeaza ce tarif a propus Sofia.

Miller s-a intalnit si cu presedintele bulgar Gheorghi Parvanov, cu care a examina posibilitatea ca cele doua tari sa semneze contracte care sa permita livrarea de gaz fara intermediari.

Proiectul South Stream vizeaza sa aduca gaz rus in Uniunea Europeana ocolind Ucraina. O parte a conductei va trece pe fundul Marii Negre. Lungimea acestui tronson va fi de circa 900 de kilometri, iar adancimea la care se va afla va fi peste doi kilometri.

Pentru a contrui tronsonul terestru al gazoductului, partea rusa a semnat acorduri interguvernamentale cu Bulgari, Serbia, Ungaria, Grecia si Slovenia si intentioneaza sa semneze unul si cu Austria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri