Societe Generale, cea de-a doua banca franceza din punct de vedere al capitalizarii, a afisat un profit net peste asteptari pentru al patrulea trimestru si a anuntat ca prevede o revenire a rezultatelor in acest an, relateaza Bloomberg.
Profitul net a crescut la 221 milioane euro, de la 87 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat banca. Analistii estimau, in medie, un profit net de 127 milioane euro, potrivit Bloomberg, scrie NewsIn.

Societe Generale a anuntat luna trecuta ca a inregistrat un "mic profit" in al patrulea trimestru, dupa un cost de 1,4 miliarde euro, legat de provizioane si de deprecierea activelor, in contextul crizei. Grupul a beneficiat de un castig de 732 milioane euro, din crearea Amundi, o companie mixta de gestionare a activelor, infiintata alaturi de Credit Agricole SA.

In 2009, grupul a inregistrat un profit net de 678 milioane euro, de trei ori mai mic decat in anul precedent. Rezultatul a depasit cu toate acestea estimarilor analistilor, care prevedeau, in medie, un profit de 605 milioane euro.

Veniturile din afacerile de baza au sporit in 2009 cu 26,8%, la 24,9 miliarde euro.

"Anul 2010 ar putea fi marcat de o revenire puternica a rezultatelor financiare ale grupului", a anuntat Societe Generale, precizand ca "pierderile si deprecierile de active ar trebui sa fie mult mai mici decat in 2009".

Societe Generale vrea sa acorde dividende de 25 centi/actiune pentru 2009, fata de 1,2 euro/actiune in anul precedent.

Grupul Societe Generale este prezent si in Romania prin BRD-Groupe Societe Generale, BRD Sogelease IFN, BRD Finance IFN, BRD Asset Management SAI, BRD Corporate Finance, ALD Automotive, BRD Pensii, BRD Asigurari de Viata si BRD ecs.

BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca,
a raportat pentru 2009 un profit net consolidat in scadere cu 29% fata de anul precedent, la 812 milioane lei, in conditiile cresterii usoare a volumului de credite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri