In ceea ce priveste cotatia titeiului, ieri, la ora 16:00, ora Romaniei, acesta se stabilizase la valoarea de 60,58 dolari pe baril (dpb), dupa ce inregistrase in cursul saptamanii trecute coborari repetate sub pragul de 60 dpb. In total, pe ansamblul saptamanii trecute, petrolul a scazut cu o rata procentuala de 1%.

Volumul scazut de comenzi a permis angrosistilor sa-si refaca stocurile. "Vremea coopereaza cu noi si ne ajuta sa ne reumplem depozitele", a afirmat Michael Fitzpatrick, membru in conducerea companiei Fimat USA. Consumul redus de carburanti va continua in aceasta saptamana, mai ales in nord-estul Statelor Unite, zona care acopera 80% din cererea americana de carburanti, deoarece se vor mentine aceste temperaturi extrem de ridicate. Meteorologii americani au transmis ca temperatura foarte mare va continua si saptamana viitoare.

Vremea deosebit de calda pentru inceputul sezonului rece induce o stare de siguranta in randul companiilor petroliere. Aceasta stare a fost completata de progresul inregistrat in privinta repornirii productiei de rafinariile din Golful Mexic, afectate de cele doua uragane.