Tarile din zona euro ar urma sa acorde Greciei un ajutor de 20-25 miliarde euro, potrivit calculelor ministerului german de finante, relateaza saptamanalul german Der Spiegel, citat de Les Echos.
Acestea ar fi calculele initiale ale ministrerului, iar contributia fiecarei tari ar urma sa fie calculata in functie de proportia capitalului detinut in cadrul Bancii Centrale Europene (BCE), arata NewsIn.

Articolul precizeaza ca acest ajutor financiar va fi acordat sub forma de imprumuturi si garantii.

Der Spiegel mai relateaza ca toate tarile din zona euro vor contribui la acest ajutor si ca partea Germaniei se va ridica la 4 sau 5 miliarde euro, suma urmand sa fie garantata de banca publica KfW.

Ajutorul ar urma sa fie strict conditionat si va fi acordat in mai multe transe, odata cu indeplinirea conditiilor prevazute.

Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel a respins pana in prezent apelurile cu privire la un ajutor financiar pentru Grecia, in pofida faptului ca absenta acestor ajutoare ar fi putut ameninta stabilitatea euro.

Oficial, autoritatile de la Berlin sustin ca indulgenta fata de Atena ar putea determina Grecia si alte tari sa permita acumularea de datorii in cadrul zonei euro fara sa ia masuri suficiente pentru controlarea bugetelor.

Parlamentarii recunosc, totusi, neoficial, ca Germania a pregatit o serie de masuri, pentru cazul in care va fi inevitabil nevoie de un pachet de salvare.

Autoritatea de supraveghere a sistemului financiar german Bafin considera ca problemele din Grecia ar putea provoca o reactie in lant in alte tari europene si ar putea pune in dificultate sistemul financiar german.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri