Potrivit cotidianului Financial Times, Stephen Hester, ce a preluat functia in noiembrie 2008, in plin proces de salvare a grupului bancar de catre guvern, va renunta la prima anuala ce ar putea depasi 1,6 milioane lire (1,8 milioane euro).

Prin sacrificarea propriei prime, Hester spera ca va convinge guvernul sa permita bancii sa acorde angajatilor bonusuri in valoare de 1,3 miliarde lire, precizeaza publicatia, citata de NewsIn.

Aceasta decizie va pune presiune pe directorul general al bancii concurente Lloyds Banking Group (LBG), detinuta in proportie de 43% de catre stat, pentru a lua o decizie similara. Totusi, LBG prevede ca va acorda angajatilor prime in valoare de numai 200 milioane lire.

RBS isi va prezenta rezultatele financiare joi, 25 februarie, iar LBG vineri. Analistii estimeaza ca cele doua grupuri vor afisa pierderi semnificative.

Saptamana trecuta, directorul general al Barclays, John Varley, si directorul bancii de investitii Barclays Capital, Bob Diamond, au renuntat complet la prime pentru al doilea an consecutiv, in pofida rezultatelor in crestere afisate de grup. Barclays nu a beneficiat de nicio injectie de capital din partea guvernului.