Delegatia s-a intalnit in cursul diminetii cu presedintele Consiliului expertilor din Ministerul de Finante, George Zanias, iar pana joi reprezentantii celor trei institutii internationale se vor mai intalni cu responsabili ai bancii centrale a Greciei si ai Ministerului Muncii, potrivit NewsIn.

"Este vorba de o vizita tehnica, pentru examinarea modului de aplicare a planului Greciei si pentru furnizarea ajutorului tehnic necesar", a precizat un responsabil al ministerului, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

El a adaugat ca nu a fost fixata nicio intalnire cu responsabili guvernamentali, dar este posibila o reuniune protocolara cu ministrul de finante.

Oficialul elen a exclus posibilitatea ca delegatia sa discute eventuale noi masuri mai stricte pentru a garanta reusita planului grec de reducere a deficitului public cu 4 puncte procentuale in acest an, la 8,7% din produsul intern brut (PIB).

Principiul acestor vizite de evaluare, care vor avea loc regulat, a fost adoptat pe 11 februarie la Bruxelles, cand cele 27 de state membre ale Uniunii Europene s-au angajat sa protejeze Grecia de riscul de intrare in incapacitate de plata, ca urmare a indatorarii excesive.

Potrivit Atenei, care a exclus un imprumut de la FMI, participarea unui membru al Fondului alaturi de functionari ai CE si BCE are rolul de a aduce expertiza suplimentara, mai ales in materie de audit