Cresterea deficitelor publice ar putea aduce mai multe tari in incapacitate de plata si ar putea determina Statele Unite sa reduca nivelul cheltuielilor, a declarat Kenneth Rogoff, profesor la Universitatea Harvard, care a anticipat in 2008 criza marilor banci americane.
Dupa crize bancare, "ne confruntam de obicei cu intrarea unor state in incapacitate de plata, la distanta de cativa ani si cred ca ne vom confrunta din nou cu aceasta situatie", a declarat Rogoff, fost economist-sef in cadrul Fondului Monetar International (FMI), potrivit NewsIn.

El sustine ca pietele financiare vor duce la o crestere a randamentelor titlurilor de stat, iar unele tari europene, precum Grecia si Portugalia, "vor avea probleme majore". Monitorizarea la nivel mondial a datoriilor de stat s-a intensificat, dupa ce unele tari, precum Grecia, au anuntat adancirea deficitelor in urma crizei.

"Este foarte, foarte dificil sa anticipam momentul, insa se va intampla", a spus Rogoff. "In tarile bogate, precum Germania, Statele Unite si poate si Japonia vom observa o crestere lenta. Vor reactiona prin modificarea dobanzilor si vor face fata situatiei", a precizat el.

Temerile legate de capacitatea Greciei de a limita deficitul au afectat pietele financiare, din momentul in care guvernul a anuntat ca nivelul real al deficitului bugetar a fost anul trecut de 12,7% din PIB, cel mai mare din Uniunea Europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri