Commerzbank, pierdere peste asteptari in T4

Commerzbank AG, a doua banca din Germania ca marime, a afisat o pierdere peste asteptari pentru al patrulea trimestru din 2009, dupa deprecierea activelor si cresterea provizioanelor pentru creditele neperformante.
Banca a inregistrat in al patrulea trimestru o pierdere neta de 1,86 miliarde euro. Analistii consultati de Bloomberg estimau, in medie, o pierdere de 1,26 miliarde euro, potrivit NewsIn.

Commerzbank, care a fost nevoita sa solicite un ajutor guvernamental de 18,2 miliarde euro in timpul crizei financiare, a anuntat ca deprecierea activelor, riscurile si dificultatile din piete au provocat o pierdere din tranzactii de 561 milioane euro, in conditiile in care analistii prevedeau o pierdere de numai 210 milioane euro.

"Rezultatele reflecta efectele crizei economice si financiare, iar aceasta criza nu s-a incheiat inca", a declarat directorul executiv Commerzbank, Martin Blessing. Inceputul lui 2010 "a fost promitator, in ceea ce priveste performantele operationale", a mai spus acesta.

Rezultatele negative afisate de Commerzbank vin dupa ce Deutsche Bank AG, cea mai mare banca din Germania, a inregistrat in al patrulea trimestru un profit net de 1,3 miliarde euro.

Commerzbank a realizat in perioada analizata provizioane pentru creditele neperformante in valoare de 1,32 miliarde euro, in contextul in care analistii anticipau provizioane de 1,30 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Setari Cookie-uri