Aeroporturile din Paris, afectate de greva controlorilor de trafic aerian

O greva a controlorilor francezi de trafic aerian, declansata in plina vacanta scolara, perturba serios traficul aerian, cu numeroase curse anulate si intarzieri.
O cursa din doua era anulata pe aeroportul Orly si unul din patru pe Roissy-Charles de Gaulle, a informat Directia generala a aviatiei civile, potrivit NewsIn.

Autoritatile aeroportului le recomandau pasagerilor sa sune la compania lor aeriana inainte de a se duce la aeroport.

Patru sindicate ale aviatiei civile au depus un preaviz de greva, ce va incepe marti si se va incheia sambata. Ei denunta proiectul guvernului de a efectua o fuzionare a controlului aerian cu alte cinci state europene (Germania, Benelux si Elvetia), ei temandu-se de declansarea unei dizolvari a Directiei generale a aviatiei civile ca organism public.

"Vrem ca Directia sa ramana o entitate unica. Vrem sa discutam despre un sistem intensificat de cooperare, dar nu despre un organism international", a spus un sindicalist.

Numeroase curse erau anulate si in restul tarii.

Greva are consecinte si in afara Frantei, mai ales in Belgia, unde multe curse au fost anulate pe aeroportul din Bruxelles si in Charleroi. Pe aeroportul din Geneva, o cursa spre Paris a fost anulata marti dimineata si alte trei urmau sa fie anulate dupa-amiaza.

Greva intervine intr-un context social tensionat in sectorul aerian din Europa. In Germania, greva pilotilor de la Lufthansa, principalul grup aerian din Europa, a provocat luni perturbari uriase pe aeroporturile germane, mai ales la Frankfurt. Negocierile au fost reluate marti. In Marea Britanie, personalul British Airways a votat luni in favoarea unei greve ca semn de protest fata de suprimarea unor posturi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri