Construirea South Stream este un proiect prioritar pentru Serbia, a declarat premierul sarb Mirko Tvetovici, la un summit privitor la securitatea energetica, deschis miercuri la Budapesta.
Forumul, care reuneste premieri din Europa Centrala si de Est, este dedicat dezvoltarii cooperarii, stabilirii unei strategii comune si consolidarii securitatii energetice in regiune, conform NewsIn.

"Serbia acorda o importanta primordiala proiectului South Stream chemat la aduca un volum mare de gaz spre Europa", a spus premierul sarb.

Potrivit acestuia, South Stream este un proiect de importanta paneuropeana, care va stimula activitatile economice si va contribui la formarea unei retele energetice extrem de eficiente.

"In acelasi timp, suntem deschisi si altor proiecte axate pe sporirea securitatii livrarilor energetice", a spus premierul sarb.

South Stream, al Gazprom, ENI si EDF, ar asigura din 2015 circa 35% din livrarile de gaz rusesc spre Europa.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri