Banca franceza Credit Agricole a trecut pe profit in al patrulea trimestru din 2009, in contextul in care revenirea pietelor financiare a dus la scaderea costurilor pentru riscuri.
Credit Agricole a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut un profit net de 433 milioane euro, dupa o pierdere de 309 milioane euro in aceeasi perioada din 2008, cand rezultatele au fost afectate de criza financiara. Profitul a depasit usor estimarile analistilor consultati de Dow Jones Newswires, relateaza Wall Street Journal citat de NewsIn.

Veniturile au scazut la 4,49 miliarde euro, de la 4,6 miliarde euro in aceeasi perioada din 2008. Analistii prevedeau venituri de 4,69 miliarde euro.

Recesiunea a continuat sa afecteze castigurile bancii. Provizioanele pentru creditele neperformante au fost in al patrulea trimestru de 1,29 miliarde euro, in scadere cu 20% fata de perioada similara din 2008, insa in urcare cu 8% fata de trimestrul al treilea.

Directorul executiv George Pauget a declarat ca se asteapta ca provizioanele sa se mentina la un nivel ridicat pentru cateva trimestre, inainte sa inceapa sa scada.

Credit Agricole controleaza grupul financiar elen Emporiki Bank, a carui subsidiara din Romania are o retea de 34 de unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri