Credit Agricole a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut un profit net de 433 milioane euro, dupa o pierdere de 309 milioane euro in aceeasi perioada din 2008, cand rezultatele au fost afectate de criza financiara. Profitul a depasit usor estimarile analistilor consultati de Dow Jones Newswires, relateaza Wall Street Journal citat de NewsIn.

Veniturile au scazut la 4,49 miliarde euro, de la 4,6 miliarde euro in aceeasi perioada din 2008. Analistii prevedeau venituri de 4,69 miliarde euro.

Recesiunea a continuat sa afecteze castigurile bancii. Provizioanele pentru creditele neperformante au fost in al patrulea trimestru de 1,29 miliarde euro, in scadere cu 20% fata de perioada similara din 2008, insa in urcare cu 8% fata de trimestrul al treilea.

Directorul executiv George Pauget a declarat ca se asteapta ca provizioanele sa se mentina la un nivel ridicat pentru cateva trimestre, inainte sa inceapa sa scada.

Credit Agricole controleaza grupul financiar elen Emporiki Bank, a carui subsidiara din Romania are o retea de 34 de unitati.