In 2009, Erste si-a sporit profitul operational cu 25,8%, pana la 3,77 miliarde euro, acesta fiind cel mai bun profit operational din istoria grupului.

„Anul trecut a dovedit de asemenea ca tarile din Europa Centrala si de Est - in ciuda deficientelor cadrului institutional - au facut fata crizei mult mai bine decat asteptarile initiale. In ciuda crizei economice, regiunea ECE continua sa fie atractiva pentru Erste Group, datorita marjelor stabile, a cererii de credite in usoara crestere si a majorarii volumelor de depozite, in special pe segmentul de retail,” a declarat Andreas Treichl (foto), directorul general al Erste Group Bank.

Provizioanele de risc constituite de Erste s-au majorat cu 92% anul trecut, de la 1,07 miliarde euro la 2,07 miliarde euro.

Situatia macro-economica deteriorata si cresterea numarului creditelor neperformante generata de aceasta, respectiv deteriorarea bonitatii clientelei au constituit principala cauza pentru constituirea provizioanelor de risc suplimentare, explica reprezentantii Erste.

Activele grupului Erste s-au mentinut la finalul lui 2009, la un nivel de 201,7 miliarde euro, nemodificat fara de sfarsitul anului 2008.