Economia Suediei s-a comprimat cu 0,6% in al patrulea trimestru din 2009, reintrand neasteptat in recesiune, dupa revizuirea in scadere a cifrelor aferente celui de-al treilea trimestru.

Analistii prevedeau, in medie, ca produsul intern brut (PIB) va avansa cu 0,3% in al patrulea trimestru.

Cresterea economica din al treilea trimestru, anuntata initial la 0,2%, a fost revizuita in scadere, la un declin de 0,1%, ceea ce inseamna ca economia a reintrat in recesiune, dupa doua trimestre consecutive de scadere a PIB, potrivit agentiei NewsIn.

Economistii au pareri diferite in ceea ce priveste implicatiile acestor statistici. Unii sustin ca revizuirile semnificative ale PIB sunt normale si nu schimba situatia economica de ansamblu, altii sunt de parere ca planurile bancii centrale, de a majora dobanda cheie in aceasta vara, sunt periculoase.

"Statisticile nu vor influenta probabil banca centrala, din moment ce acestia privesc situatia in perspectiva si vedem ca se va inregistra o crestere mai puternica", a declarat Bengt Rostrom, economist in cadrul Nordea.

Economistul Knut Hallberg, din cadrul Swedbank, considera totusi ca cifrele anuntate cer prudenta in ceea ce priveste deciziile de politica monetara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri