Ieri, in jurul orei 17:00 GMT (19:00, ora Romaniei), euro era cotat cu 1,3498 dolari, fata de 1,3626 dolari vineri seara, dupa ce coborase pana la 1,3460 dolari in jurul orei 15:30 GMT, cel mai scazut nivel din 16 februarie. In fata monedei japoneze, euro s-a depreciat la 120,55 yeni, de la 121,03 yeni vineri seara, scrie NewsIn.

De asemenea, lira sterlina a coborat pana la o cotatie minima a ultimelor zece luni in fata dolarului, in urma ingrijorarilor legate de alegeri, care ar putea da un guvern fara majoritate absoluta in Parlament.

Dolarul a fost sustinut de majorarea peste asteptari a cheltuielilor de consum din SUA in ianuarie, a patra luna la rand de crestere. Totusi, aprecierea dolarului a fost temperata de datele privind activitatea manufacturiera din februarie, care au fost sub asteptari.

In schimb, euro nu a reusit sa profite de cifrele privind rata somajului din zona euro, care a stagnat la 9,9% in ianuarie.

Jucatorii din piete asteapta sedintele de politica monetara programate in aceasta saptamana de mai multe banci centrale, intre care Banca Angliei si Banca Centrala Europeana (BCE).