"In Grecia, in 2009, principalul obiectiv a fost sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), iar capactatea de finantare a fost amplificata de sinergiile create cu majoritatea bancilor mari din Grecia", a declarat vicepresedintele BEI, Plutarchos Sakellaris, scrie NewsIn.

In 2009, BEI a incheiat acorduri cu opt mari banci din Grecia pentru a sustine economia reala si pentru a reduce impactul crizei, prin facilitarea finantarii pentru IMM-uri. BEI a oferit peste 1 miliard euro pentru a finanta proiecte la scara micro si IMM-urile.

De la inceperea operatiunilor in Grecia, BEI a acordat o atentie deosebita transporturilor, din cauza pozitiei periferice a tarii.

In 2009, BEI a oferit finantare de 55 milioane euro pentru modernizarea si extinderea portului Pireu. In sectorul energetic, BEI a acordat finantare de 250 milioane euro pentru extinderea retelelor de distributie de electricitate.

Banca Europeana de Investitii si-a sporit anul trecut volumul total de imprumuturi cu 37%, la 79 miliarde euro, in scopul sprijinirii economiei europene in contextul crizei globale.