Discutiile sunt inca in stadiul primar si sunt conduse de brokerul de pariuri Keith Harris, presedintele companiei de investitii Seymour Pierce, si Jim O'Neil, economist sef in cadrul Goldman Sachs, in colaborare cu gruparea de suporteri Manchester United Supporters Trust (MUST)

Clubul sportiv a fost evaluat de revista Forbes la 1,8 miliarde dolari, dar familia Glazers a declarat ca nu intentioneaza vanzarea acestuia.

Potrivit ultimelor rezultate financiare din semestrul incheiat la 31 decembrie, United a raportat pierderi in valoare de 144,7 milioane lire sterline (216 milioane dolari).

Grupul de finantisti, care s-au descris ca fiind "foarte instariti" si care si-au ales numele "Red Knights" ("Cavalerii Rosii") s-au intalnit la Londra pentru a inainta oferta ce depaseste un miliard de lire sterline.

"Acest grup sustine managementul actual insa urmarim posibilitatea de a face o propunere familiei Glazer in legatura cu detinerea Manchester", au anuntat investitorii Red Knight. Potrivit comunitatului de presa emis de Red Knight, pana in prezent Glazers nu a oferit niciun raspuns.