"Un lucru dezagreabil insa sigur in cazul firmelor considerate prea mari pentru a se prabusi ar fi divizarea lor, in timp, in institutii care sa fie gestionate prudent si reglementate la nivel international", a declarat Fisher.

Acesta a mai spus ca opiniile sale in aceasta privinta ar putea fi "usor radicale". Administratia Obama a propus limitarea tranzactiilor si a altor operatiuni efectuate de banci, in timp ce presedintele bancii centrale, Ben Bernanke, si alti oficiali au cerut o lege care sa permita inchiderea firmelor financiare aflate in prag de faliment, potrivit NewsIn.

"Avand in vedere pericolul reprezentat de aceste banci pentru sistemul financiar, prefer o solutie mai radicala: un acord international pentru divizarea acestor institutii in firme de dimensiuni mai usor de gestionat", a spus Fisher.

Fisher nu a numit companiile vizate pentru divizare. Printre cele mai mari banci din Statele Unite se afla Bank of America Corp., Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. si Wells Fargo & Co.