Aproxi 300 de manifestanti comunisti din Frontul luptei sindicale (PAME) au ocupat astazi Ministerul de Finante de al Atena, pentru a protesta fata de masurile de austeritate anuntate miercuri de Guvern, pentru a face fata crizei, a anuntat politia citata de AFP.
Sindicalistii comunisti au reusit sa intre in minister azi dimineata, cand se afla un singur gardian in cladire, dupa care au urcat pe terasa , unde au desfasurat o banderola pe care scria "Ridicati-va pentru ca masurile sa nu se aplice".

Unii dintre ei au ramas in fata usii ministerului, impiedicand angajatii sa intre in cladire.

PAME urmeaza sa organizeze in aceasta seara o manifestatie la Atena, impotriva masurilor guvernamentale.

Sub presiunea Comisiei Europene si a pietelor, Guvernul socialist a anuntat miercuri un nou pachet de masuri de austeritate extraordinare, ce include cresterea TVA-ului cu 2% si reduceri salariale, pentru a economisi 4,8 miliarde de euro si pentru a reface finantele publice.

Sindicatul functionarilor (Adedy) intentioneaza sa organizeze in 16 martie o greva de 24 de ore, a treia de la inceputul anului, pentru a protesta fata de masurile de austeritate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri