Furtuna Xynthia, care a afectat serios vestul Frantei duminica, a generat costuri de cel putin 1,2 miliarde euro pentru asiguratori, in conditiile in care jumatate de milion de persoane au declarat pagube, estimeaza federatia franceza a societatilor de asigurare (FFSA), citata de AFP.

Totusi, valoarea este mai mica decat cea achitata de firmele de asigurari pentru daunele provocate de furtuna Klaus, care a devastat sud-vestul Frantei in ianuarie 2009. Pagubele au fost atunci de 1,68 miliarde de euro, potrivit NewsIn.

Conform ultimului bilant oficial, Xynthia a provocat moartea a 53 de persoane in Franta. Numarul de sinistrati este estimat de asiguratori la 500.000, fata de 740.000 dupa furtuna Klaus.

Federatia asiguratorilor francezi a subliniat ca, in cazul acestei furtuni, proportia daunelor cauzate de inundatii este mult mai mare decat in cazul Klaus, cand pagubele au fost provocate in special de vant.

Miercuri, presedintele FFSA, Bernard Spitz, afirma ca "estimarile de ordinul a circa un miliard de euro sunt plauzibile", fara a da alte detalii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si