Transporturile aeriene si terestre, precum si alte activitati economice din Grecia au fost date peste cap de o serie de greve organizate la apelul marilor sindicate, in replica la planul de austeritate pe care urmeaza sa il adopte Parlamentul, scrie AFP.
La Atena, afectata de ambuteiaje importante in cursul diminetii de vineri, niciun mijloc de transport public nu circula, in timp ce la Salonic, al doilea oras ca marime al tarii, vor fi suspendate la pranz, scrie NewsIn.

Traficul aerian va fi intrerupt de la ora locala si a Romaniei 12.00 pana la 16.00, pe toate aeroporturile elene, deoarece controlorii de trafic aerian isi suspenda acticitatea, la apelul Federatiei sindicale a functionarilor publici, Adedy (300.000 de membri).

Cele doua companii aeriene elene si-au anulat unele zboruri - Olympic Air 17 curse, dintre care una in strainatate, iar Aegean Airlines cinci - si au amanat altele.

Marea confederatie a sindicatelor din sectorul privat GSEE (un milion de membri) s-a alaturat apelului de incetare a muncii pana la ora 15.00 si a indemnat sindicatele care pot sa inceteze lucrul timp de 24 de ore.

Fondul sindical comunist (PAME) a cerut organizatiilor o greva de 24 de ore.

De asemenea, mass media de stat, printre care postul de televiziune Net si agentia de presa Ana, nu dau stiri timp de 24 de ore, de la ora locala 6.00, in timp ce birourile de presa ale administratiilor vor fi inchise. Jurnalistii din presa privata participa la greva timp de doua ore, de la 10 la 12.

Si scolile vor fi inchise, iar sindicatele din politie si-au indemnat membri sa se alature manifestatiilor.

Sindicatele protesteaza fata de noile masuri de austeritate anuntate miercuri, care prevad reduceri de cheltuieli cu 4,8 miliarde de euro, pentru a reduce deficitul public cu 4%, la 8,7% din PIB..

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri