Grecia nu va fi lasata singura in eforturile de a reduce deficitul record, a declarat Jean-Claude Juncker, presedintele ministrilor de finante din zona euro ( Eurogroup), scrie Bloomberg.

."Le transmitem pietelor financiare: Atentie, nu abandonam Grecia", a declarat liderul Eurogroup, informeaza NewsIn. El a laudat planurile "ambitioase" ale Greciei de a reduce deficitul. "Nu cred ca va fi nevoie de ajutoare din exterior", a completat Junker.

Premierul grec George Papandreou incepe vineri un turneu de cinci zile in Luxemburg, Berlin, Paris si Washington, dupa ce masurile de austeritate suplimentare, ce ar urma sa permita economii de 4,8 miliarde euro, au provocat mari proteste in Grecia.

Premierul grec vrea ajutor din partea Uniunii Europene pentru a primi credite la dobanzi mai mici decat 6,11%, nivelul actual cerut de investitori pentru titlurile de stat emise de Grecia, si a precizat ca ar putea apela la Fondul Monetar International (FMI) in cazul in care nu va primi sustinere europeana.

Papandreou se va intalni vineri cu omologul sau german Angela Merke, la o zi dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene (BCE) a spsu ca se opune unui eventual acord intre Grecia si FMI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Grecia, pe calea cea buna: in ce stadiu se afla cu datoriile