ING vrea sa vanda divizia de asigurari prin IPO

Grupul financiar olandez ING va vinde toata divizia de asigurari, printr-o oferta publica initiala, a anuntat vineri directorul diviziei de asigurari din Europa Centrala, Tom Kliphuis, citat de Bloomberg.
ING se va pregati "pentru o oferta publica initiala de vanzare a diviziei globale de asigurari, cel mai probabil la sfarsitul lui 2011", desi compania isi evalueaza inca optiunile, a spus Kliphuis.

ING a fost de acord sa vanda activitatile de asigurari, evaluate la 16 miliarde euro, precum si divizia americana de online banking, pentru a primi ajutoare financiare de la Uniunea Europeana pe perioada crizei.

Grupul vrea sa separe operatiunile bancare de cele de asigurari pana la sfarsitul anului.

ING are activitati de asigurari in Romania, Polonia, Cehia, Turcia, Spania si Ungaria. Vanzarile de asigurari din Europa au fost limitate in al patrulea trimestru, in special in Europa Centrala, pe fondul crizei economice.

Posibila oferta publica initiala "depinde de conditiile din piata, insa cel mai probabil scenariu este ca va fi facuta in etape", a spus Kliphuis. "Ar putea fi organizate doua oferte".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri