Grupul financiar olandez ING va vinde toata divizia de asigurari, printr-o oferta publica initiala, a anuntat vineri directorul diviziei de asigurari din Europa Centrala, Tom Kliphuis, citat de Bloomberg.
ING se va pregati "pentru o oferta publica initiala de vanzare a diviziei globale de asigurari, cel mai probabil la sfarsitul lui 2011", desi compania isi evalueaza inca optiunile, a spus Kliphuis.

ING a fost de acord sa vanda activitatile de asigurari, evaluate la 16 miliarde euro, precum si divizia americana de online banking, pentru a primi ajutoare financiare de la Uniunea Europeana pe perioada crizei.

Grupul vrea sa separe operatiunile bancare de cele de asigurari pana la sfarsitul anului.

ING are activitati de asigurari in Romania, Polonia, Cehia, Turcia, Spania si Ungaria. Vanzarile de asigurari din Europa au fost limitate in al patrulea trimestru, in special in Europa Centrala, pe fondul crizei economice.

Posibila oferta publica initiala "depinde de conditiile din piata, insa cel mai probabil scenariu este ca va fi facuta in etape", a spus Kliphuis. "Ar putea fi organizate doua oferte".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri