Cancelarul german, Angela Merkel, si-a exprimat increderea in masurile de austeritate anuntate de Grecia, dupa intalnirea cu premierul elen George Papandreou, si a precizat ca momentan nu se pune problema unor ajutoare financiare externe.

Premierul grec, George Papandreou, a primit sustinere politica, insa niciun angajament de ajutorare financiara, dupa intalnirile cu omologul german, Angela Merkel, si cu presedintele forumului ministrilor de finante din zona euro, Jean-Claude Juncker.

"Grecia nu a cerut ajutoare financiare. Zona euro este in prezent stabila si, prin urmare, problema unui ajutor finanicar nu apare de la sine", a declarat Merkel intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu Papandreou, informeaza NewsIn.

"Nu putem prevedea toate scenariile posibile din urmatoarele zece zile, insa aceasta problema nu s-a pus in discutiile de astazi si ne vom asigura ca nu va aparea nici in viitor. Sunt optimisa ca asa va fi", a mai spus Merkel.

Junker considera la randul sau ca planul de austeritate intocmit de Grecia este solid. El a spus ca Europa ar fi gata sa ajute Grecia, dar a adaugat ca aceasta actiune nu va fi probabil necesara.

Premierul grec George Papandreou a anuntat reduceri bugetare suplimentare de circa 4,8 miliarde euro, ce prevad majorarea TVA de la 19% la 21% si reducerea primelor salariatilor din sectorul public. De asemenea, el a inceput un turneu de cinci zile in Luxemburg, Berlin, Paris si Washington, dupa ce masurile de austeritate suplimentare au provocat mari proteste in Grecia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si