Deficitul bugetar al Ungariei a atins 40% din tinta anuala la sfarsitul lunii februarie, dupa o serie de cheltuieli unice, a anuntat Ministerul de Finante.
Deficitul lunar a fost de 381,9 miliarde forinti (1,95 miliarde dolari) in februarie, dupa un excedent de 31,3 miliarde forinti in ianuarie. Deficitul din primele doua luni ale anului a atins 351 miliarde forinti, sau 40% din tinta anuala a guvernului pentru acest an, de 879 miliarde forinti, informeaza NewsIn.

Ungaria, prima tara din Uniunea Europeana care a apelat la ajutoare externe in 2008, a inghetat cea mai mare parte a rezervelor bugetare, pentru a putea aduce deficitul la 3,8% din produsul intern brut (PIB) in acest an, de la nivelul de 3,9% estimat pentru anul trecut, conditie impusa de Fondul Monetar International (FMI) si de UE la acordarea ajutoarelor.

FMI si UE au anuntat pe 15 februarie ca tinta de deficit stabilita de Ungaria este "realizabila", insa au avertizat ca Ungaria risca totusi sa nu poata atinge obiectivul si ca guvernul ar putea avea nevoie de noi masuri in acest sens.

Deficitul din luna februarie a fost provocat de cheltuieli pentru plata dobanzilor, pentru finantarea spitalelor si pentru alte subventii, potrivit datelor oficiale.

Deficitul din acest an ar putea fi de 4% din PIB, daca toate rezervele vor fi retinute, a anuntat banca centrala pe 24 februarie.

Ungaria a obtinut un imprumut de 20 miliarde euro in 2008, pentru a face fata crizei financiare ce a oprit afluxurile de capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri