Ministrul german de finante, Wolfgang Schauble, este de parere ca problemele financiare acute cu care se confrunta Grecia vor duce la infiintarea unei institutii europene pe modelul Fondului Monetar International (FMI).

"Pentru stabilitatea zonei euro, avem nevoie de o institutie care sa dispuna de experienta FMI si de o capacitate similara de interventie", a declarat ministrul pentru cotidianul german Welt am Sonntag.

Wolfgang Schauble (foto), primul oficial din guvernul german care a sustinut deschis ideea unui fond monetar european, isi va prezenta in curand propriile propuneri in acest sens, mai scrie Welt am Sonntag.

El a respins ideea unui ajutor FMI pentru Grecia: "Zona euro tinde sa isi poata rezolva problemele singura. Acceptarea unor ajutoare financiare din partea FMI ar fi, dupa parerea mea, un semn ca tarile din zona euro nu isi pot rezolva problemele pe cont propriu".

Schauble a mai facut apel la o mai buna coordonare a politicilor economice europene, invitandu-si omologii sa "indice clar si sincer problemele fiecarui stat din zona euro si sa formuleze recomandari" pentru rezolvarea lor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dupa ani de criza, economia Greciei incepe din nou sa respire