Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat inainte de intalnirea cu premierul grec, George Papandreou, ca Uniunea Europeana trebuie sa sustina Grecia, in caz contrar riscand sa distruga euro.
"Daca am creat euro, nu putem lasa o tara din zona euro sa se prabuseasca", a declarat Sarkozy inainte de intalnirea cu Papandreou, ce are loc la Paris. "Altfel, nu avea niciun sens sa cream euro. Trebuie sa sustinem Grecia, pentru ca face eforturi", informeaza NewsIn.

Liderii europeni au refuzat pana in prezent sa ofere ajutoare financiare Greciei si au cerut guvernului de la Atena sa reduca deficitul bugetar, cel mai mare din Uniunea Europeana, pe cont propriu. Chiar daca Papandreou sustine ca masurile luate in ultima saptamana pentru reducerea deficitului ar justifica un ajutor mai mare din partea UE, ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a declarat ca tara sa "nu va semna un cec in alb".

Premierul grec, George Papandreou, a inceput un turneu de cinci zile in Luxemburg, Berlin, Paris si Washington, dupa ce masurile de austeritate suplimentare, ce ar urma sa permita economii de 4,8 miliarde euro, au provocat mari proteste in Grecia. Cancelarul german Angela Merkel, cu care s-a intanit sambata, a declarat ca nu se pune pentru moment problema unui pachet de salvare si ca pasii luati pentru reducerea deficitului ii permit sa fie optimista si sa considere ca Grecia nu va avea nevoie de sprijin extern.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si