Banca centrala a Frantei si-a coborat cu 0,1 puncte procentuale perspectiva de crestere economica pentru primul trimestru, mizand in prezent pe o crestere a produsului intern brut (PIB) cu 0,4%, dupa ce mediul de afaceri s-a deteriorat in luna februarie.
Aceasta este a doua estimare de crestere economica publicata de banca centrala pentru primele trei luni ale anului, iar cifra definitiva va fi publicata la mijlocul lunii mai. In al patrulea trimestru din 2009, economia franceza a crescut cu 0,6%, sustinuta de consum, in conditiile derularii programului de prime de casare auto, relateaza Les Echos, citeaza NewsIn.

Raportul de conjuntura publicat luni de banca centrala arata o crestere a activitatii industriale in luna ianuarie, insa intr-un ritm mai moderat decat in ianuarie. In servicii, cresterea acetivitatii s-a mentinut, datorita confirmarii revenirii serviciilor informatice.

In industrie, gradul de utilizare a capacitatii de productie a continuat sa se redreseze, la 74,4%, de la 74,1% in ianuarie, insa nivelul este in continuare sub media pe termen lung, de peste 82%, potrivit bancii centrale.

In servicii, preturile si-au mentinut tendinta de scadere, insa numarul de angajati s-a stabilizat. "Perspectivele indica in continuare o usoara crestere a activitatii in urmatoarele luni", mai arata raportul bancii centrale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Alpinismul, inclus pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO