Banca centrala a Frantei si-a coborat cu 0,1 puncte procentuale perspectiva de crestere economica pentru primul trimestru, mizand in prezent pe o crestere a produsului intern brut (PIB) cu 0,4%, dupa ce mediul de afaceri s-a deteriorat in luna februarie.
Aceasta este a doua estimare de crestere economica publicata de banca centrala pentru primele trei luni ale anului, iar cifra definitiva va fi publicata la mijlocul lunii mai. In al patrulea trimestru din 2009, economia franceza a crescut cu 0,6%, sustinuta de consum, in conditiile derularii programului de prime de casare auto, relateaza Les Echos, citeaza NewsIn.

Raportul de conjuntura publicat luni de banca centrala arata o crestere a activitatii industriale in luna ianuarie, insa intr-un ritm mai moderat decat in ianuarie. In servicii, cresterea acetivitatii s-a mentinut, datorita confirmarii revenirii serviciilor informatice.

In industrie, gradul de utilizare a capacitatii de productie a continuat sa se redreseze, la 74,4%, de la 74,1% in ianuarie, insa nivelul este in continuare sub media pe termen lung, de peste 82%, potrivit bancii centrale.

In servicii, preturile si-au mentinut tendinta de scadere, insa numarul de angajati s-a stabilizat. "Perspectivele indica in continuare o usoara crestere a activitatii in urmatoarele luni", mai arata raportul bancii centrale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri