"In cazul Greciei, problemele sunt complet depasite", a declarat Prodi, intr-un interviu acordat Bloomberg. "Nu vad niciun alt caz asemanator in prezent in Europa. Nu cred ca avem motive sa ne gandim ca sistemul euro se va prabusi sau va fi grav afectat din cauza Greciei", a completat el.
Autoritatile din Grecia s-au straduit sa reduca deficitul bugetar de 12,7% din produsul intern brut (PIB), cel mai mare din Uniunea Europeana, a subliniat Prodi, informeaza NewsIn.

Guvernul grec a adoptat saptamana trecuta o noua serie de masuri de austeritate, ce vor permite economii suplimentare de 4,8 miliarde euro.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat pe 7 martie ca zona euro trebuie sa sustina Grecia, in caz contrar riscand sa distruga uniunea monetara. Aceste declaratii au constituit, de altfel, cel mai mare sprijin oferit de un lider din UE autoritatilor de la Atena, alti oficiali preferand sa fie mai rezervati.

Euro s-a depreciat cu 6% in acest an fata de dolar, pe fondul temerilor legate de o posibila destabilizare a zonei euro, ca urmare a crizei din Grecia.