Potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), consolidarea finantelor publice, puternic afectate de criza mondiala, va fi "o provocare majora" pentru cele 30 de state OCDE.

Aceste tari, printre cele mai bogate din lume, trebuie sa retraga treptat masurile de relansare, "in ton cu revenirea economiei", a explicat OCDE in cadrul raportului anual, potrivit NewsIn.

Fiecare stat va trebui sa actioneze in propriul ritm, in functie de forta revenirii economice, pentru ca sincronizarea la scara larga ar avea efecte negative asupra pietelor internationale.

"Revenirea este in curs de derulare, insa nu stim daca este sustinuta in continuare de masurile de relansare sau daca are propria dinamica", a spus economistul-sef al OCDE, Pier Carlo Padoan.

De asemenea, a adaugat el, unele tari ale caror datorii au ingrijorat pietele, precum Grecia, trebuie sa ia rapid masuri radicale, pentru a avea un "dublu avantaj: reducerea deficitelor si sustinerea pietelor", ce le va permite sa se imprumute la costuri mai mici.