De asemenea, S&P a majorat ratingul creditelor in moneda locala de la 'B-/C' la 'B/B' . Perspectivele ratingurilor sunt pozitive, anunta NewsIn.

Parlamentul a votat joi un nou guvern, condus de Maykola Azarov, ceea ce aduce Ucraina mai aproape de primirea unei noi transe din imprumutul de la Fondul Monetar International (FMI), sustin economistii. FMI a suspendat plata a 6,2 miliarde dolari catre Ucraina anul trecut si urmeaza sa deblocheze transele in cazul in care programul va fi reluat.

"Formarea noului guvern in Ucraina va permite o mai buna coordonare a politicilor si reluarea relatiilor cu FMI", a declarat Frank Gill, analist in cadrul Standard & Poor's.

"Estimam ca noul guvern va intocmi si va trimite in parlament bugetul pe 2010 pana pe 11 aprilie. Desi unele parti ale acordului cu FMI ar putea avea nevoie de unele modificari, reluarea transelor imprumutului ar induce o mai mare incredere in politicile si stabilitatea macroeconomica a Ucrainei", se mai arata in comunicatul Standard & Poor's.