Citigroup vrea sa castige o cota importanta din pietele de capital asiatice si sa se extinda in Indonezia, dupa obtinerea unei licente de comert cu titluri bursiere, a declarat Shirish Apte, unul dintre directorii subsidiarei Asia Pacific a grupului, citat de cotidianul francez Les Echos.
"Asia este regiunea in care cresterea si potentialul de crestere sunt cele mai importante. (...) Pentru moment, nu ne interesam decat de investitiile organice, de o crestere organica", a spus Shirish Apte, intr-un interviu pentru Reuters.

Citigroup vrea sa-si consolideze pozitia in ce priveste investitiile pe pietele de capital, segment pe care grupul este devansat de concurentii din Asia, anunta NewsIn.

"Ne vom angaja intr-un plan foarte ofensiv", a spus oficialul grupului, precizand ca aproximativ 200 de persoane vor fi angajate la Singapore, mai ales la banca de retail. Dupa Vietnam, Malaezia si China, unde Citigroup s-a dezvoltat in ultima perioada, noua tinta este Indonezia.

Anul trecut, Asia a avut o contributie de 30% la incasarile nete ale grupului, respectiv 4,5 miliarde dolari (3,28 miliarde euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Amenzi uriase incasate de banci de la CE pentru manipularea cursului
Setari Cookie-uri