Un purtator de cuvant al Comisiei Europene (CE) a dezmintit informatiile publicate de publicatia britanica Guardian, potrivit carora statele membre ale zonei euro ar fi ajuns la un acord de sustinere financiara a Greciei prin contributii bilaterale, relateaza Boursorama.
Astfel, purtarorul de cuvant Jonathan Todd a precizat ca in prezent au loc discutii tehnice si ca CE este gata sa actioneze, daca este necesar.

"Comisia este gata sa actioneze daca este necesar. Discutiile tehnnice continua si nu sunt finalizate in acest moment. Orice altceva reprezinta doar speculatii", a afirmat Todd, potrivit NewsIn.

Publicatia britanica Guardian a relatat in editia de sambata, citand surse avizate de la Bruxelles, ca liderii statelor din zona euro ar fi ajuns la un acord ce prevede finantarea unui plan de salvare a Greciei prin contributii bilaterale, pentru a usura presiunea asupra monedei unice.

Detaliile planului ar urma sa fie stabilite luni, in cadrul reuniunii ministrilor de finante din zona euro, de la Bruxelles. Potrivit surselor, Berlinul ar fi acceptat in cele din urma sa contribuie la acest plan, in ciuda opozitiei puternice din Germania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Bode: 9,7 mld. de euro am primit de la UE pentru 93 de contracte in 2014-2020
Setari Cookie-uri