Un purtator de cuvant al Comisiei Europene (CE) a dezmintit informatiile publicate de publicatia britanica Guardian, potrivit carora statele membre ale zonei euro ar fi ajuns la un acord de sustinere financiara a Greciei prin contributii bilaterale, relateaza Boursorama.
Astfel, purtarorul de cuvant Jonathan Todd a precizat ca in prezent au loc discutii tehnice si ca CE este gata sa actioneze, daca este necesar.

"Comisia este gata sa actioneze daca este necesar. Discutiile tehnnice continua si nu sunt finalizate in acest moment. Orice altceva reprezinta doar speculatii", a afirmat Todd, potrivit NewsIn.

Publicatia britanica Guardian a relatat in editia de sambata, citand surse avizate de la Bruxelles, ca liderii statelor din zona euro ar fi ajuns la un acord ce prevede finantarea unui plan de salvare a Greciei prin contributii bilaterale, pentru a usura presiunea asupra monedei unice.

Detaliile planului ar urma sa fie stabilite luni, in cadrul reuniunii ministrilor de finante din zona euro, de la Bruxelles. Potrivit surselor, Berlinul ar fi acceptat in cele din urma sa contribuie la acest plan, in ciuda opozitiei puternice din Germania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri