Agentia Internationala a Energiei (AIE) a revizuit in usoara urcare prognoza privind cererea mondiala de petrol din acest an, care reincepe sa creasca dupa doi ani de contractie, ca urmare a cererii sustinute din partea economiilor emergente, in special a Chinei, potrivit Les Echos.
Agentia se asteapta acum ca cererea mondiala sa se situeze la 86,57 milioane de barili pe zi, in medie, in crestere cu 70.000 barili fata de estimarea anterioara, publicata luna trecuta. Fata de 2009, cererea ar urma, astfel, sa se majoreze cu 1,57 milioane de barili pe zi, dupa cum arata NewsIn.

AIE are cea mai optimista prognoza privind cererea mondiala de petrol din acest an, intre cei trei mari observatori ai pietei. Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se asteapta la o crestere a cererii cu doar 880.000 barili/zi fata de anul trecut, in timp ce agentia pentru energie a guvernului american anticipeaza un avans de 1,5 milioane barili/zi.

In raportul sau lunar, AIE a notat ca cererea Chinei a crescut cu 28% in ianuarie 2010 fata de aceeasi luna din 2009 si a revizuit in urcare cu 130.000 barili pe zi, la 9 milioane barili/zi, cererea Chinei din acest an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri