Autoritatile de reglementare din Statele Unite au inchis vineri trei banci, in Louisiana, Florida si New York, ridicand numarul de falimente din acest an la 30, informeaza versiunea online a publicatiei The Wall Street Journal.

In urma unui acord cu Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agentia care administreaza schema de garantare a depozitelor bancare din SUA, Home Bank of Lafayette, din Louisiana, a fost de acord sa preia toate depozitele bancii Statewide Bank din Convington, iar Centennial Bank din Conway isi va asuma preluarea depozitelor Old Southern Bank din Orlando, Florida.

De asemenea, Valley National Bancorp va prelua depozitele de 450 milioane dolari ale Park Avenue Bank, a doua banca din Manhattan (Ney York) care a dat faliment.

Anul trecut, criza a scos de pe piata 140 de banci americane, in mare parte de mici dimensiuni. In ianuarie au fost inchise 22 de banci in Statele Unite, iar in total, de la inceputul anului, numarul institutiilor bancare care au dat faliment a ajuns la 30.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si