Comisia Europeana a avertizat Germania, Franta, Spania, Italia si Olanda ca se bazeaza prea mult pe o revenire puternica a economiei pentru respectarea tintelor de reducere a deficitelor.
Comisa Europeana a indicat ca cele cinci mari state din zona euro au inclus perspective de crestere "destul de optimiste" in programele de reducere a deficitelor sub limita impusa de UE, de 3% din produsul intern brut (PIB), potrivit NewsIn.

CE avertizeaza ca situatia deficitelor s-ar putea inrautati, in cazul in care procesul de revenire ramane lent. "Strategia bugetara a Germaniei nu este suficienta pentru aducerea datoriei pe o traiectorie descendenta", a avertizat executivul european.

Berlinul trebuie sa impace posibilele reduceri de taxe cu nevoia de a reduce cheltuielile bugetare, precizeaza CE. De asemenea, Comisia a atras atentia autoritatiulor de la Berlin ca nu au precizat ce reduceri vor face dupa acest an.

Cea mai mare economie din Europa nu se confrunta cu o crestere majora a datoriilor sau a deficitului, insa trebuie sa ia masuri, pentru ca nivelul datoriilor avanseaza, iar cresterea costurilor pentru pensii si asigurari sociale ar putea face dificila finantarea pe termen lung.

Planurile intocmite de Franta nu "permit nicio marja de siguranta, in cazul in care evolutia economica va fi mai slaba decat se estimeaza", iar Comisia noteaza ca perspectivele de crestere sunt prea optimiste.

Executivul european i-a cerut Frantei sa specifice reducerile de cheltuieli si modul in care va reduce deficitul si datoria, care vor continua sa creasca pana in 2012, in contextul in care Franta va face un "mare imprumut" de 35 miliarde euro, pentru a finanta un program de stimuli.

Spania ar putea fi nevoita sa ia masuri suplimentare pentru reducerea deficitului enorm, estimat la 11,4% din PIB in acest an, pentru ca ar putea fi prea optimista in ceea ce priveste cresterea economica din acest an, arata raportul UE.

De asemenea, CE a cerut Spaniei sa realizeze o reforma a pensiilor, pentru a reduce cheltuielile. Guvernul spaniol s-a confruntat cu proteste in momentul in care a incercat sa creasca varsta de pensionare de la 65 la 67 de ani.

Italia are, de asemenea, estimari economice mult prea optimiste pentru acest an, in timp ce, in cazul Olandei, executvul UE a cerut mai multe detalii legate de planul de reducere a deficitului pana in 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri