"Una dintre probleme este ca nu stim exact ce vor Statele Unite. Nu vor ca discutiile sa avanseze pentru moment, asta este clar", a declarat De Gucht pentru cotidianul economic belgian De Tijd, referindu-se la discutiile din cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului, pentru liberalizarea schimburilor mondiale, potrivit NewsIn.

Fostul ministru belgian al afacerilor externe si-a stabilit ca obiectiv major in cadrul mandatului de comisar european pentru comert finalizarea rundei Doha.

El a acuzat Statele Unite ca cer o deschidere mai mare a frontierelor tarilor in curs de dezvoltare pentru produsele americane, fara sa ofere nimic in schimb.

"Ideea ca am putea progresa fara a face compromisuri este gresita", a mai spus De Gucht, ce reprezinta UE pe probleme comerciale.

Comisarul european a mai criticat si propunerile lui Obama, de a dubla exporturile americane in urmatorii cinci ani. "Nu vad cum vor putea dubla exporturile daca nu dispun de acorduri de liber schimb. Protectionismul nu va duce la o dublare a exporturilor", a spus el.