"Nu cerem bani de la contribuabilii germani, francezi, italieni sau de la altii", a declarat Papandreou, intr-un discurs adresat Parlamentului European.

"Tot ce spunem e ca avem nevoie de sustinere politica solida pentru a face reformele necesare si pentru a ne asigura ca nu trebuie sa platit mai mult decat trebuie pentru implementarea lor", a spus premierul grec, citat de NewsIn.

Papandreou a cerut Uniunii Europene sa ajuga saptamana viitoare la un acord pentru un mecanism de sustinere financiara, in cadrul summitului liderilor de stat si de guvern.

De asemenea, atat premierul grec, cat si unii politicieni germani au indicat miercuri posibilitatea unui ajutor dfin partea Fondul Monetar International (FMI). Papandreou a precizat din nou joi ca prefera sprijinul UE si ca spera ca guvernul grec sa nu fie nevoit sa apeleze la FMI.

El s-a aratat sceptic cu privire la ideea vehiculata de Germania, de a exclude un stat din zona euro in cazul in care incalca excesiv regulile de disciplina bugetara. "Simpla sanctionare nu poate fi o solutie, iar excluderea unui stat din zona euro ar fi un esec nu numai pentru statul exclus, ci si pentru uniunea monetara", a declarat Papandreou.