Thilo Sarrazin, membru in boardul bancii centrale germane Bundesbank, crede ca acesta ar putea fi un exemplu pentru alte state slabe.
Grecia ar trebui sa accepte sa se declare in stare de insolventa, ceea ce ar putea servi de exemplu pentru alte state slabe, a declarat Thilo Sarrazin, membru in boardul bancii centrale germane Bundesbank, intr-un interviu publicat vineri de o publicatie austriaca, citat de AFP.

Sarrazin, acuzat in trecut in Germania pentru iesiri xenofobe, este unul din cei sase membri ai conducerii Bundesbank.

Potrivit acestuia, in cazul in care nu este capabila sa-si refinanteze datoriile, Grecia "ar trebui sa faca ce fac toti datornicii, adica sa se declare insolvabila". "Ar fi cel mai bun exemplu pentru alte state potential slabe" din Europa, a afirmat Sarrazin, scrie NewsIn.

Fara a numi aceste state "potential slabe", el a indicat ca "Olanda, Germania, Austria, Belgia si Luxemburg nu vor avea astfel de probleme, pentru ca “avem o altfel de mentalitate".

Sarrazin a mai spus ca situatia actuala a Greciei "nu prezinta in niciun caz vreun pericol imediat pentru (moneda) euro", insa a avertizat ca daca un ajutor financiar de la UE ar fi singura solutie impotriva unei politici fiscale slabe a unora dintre state, ce ajung sa se indatoreze excesiv, "atunci vom avea un risccu consecinte imprevizibile".

El a reamintit ca in trecut state precum Franta, Italia si Spania au incercat sa isi rezolve problema indatorarii prin inflatie, care a urcat semnificativ.

Premierul grec a cerut sprijin din partea UE
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri